16 augustus, 2018

Win 10 kaarten voor Tulpen uit Istanbul

Wij mogen 5 x twee kaarten weggeven voor de muzikale voorstelling Tulpen uit Istanbul op 28 november in Theater Zuidplein. wat moet je ervoor doen, stuur je leukste foto/selfie als je denkt aan Tulpen uit Istanbul. Stuur je foto naar redactie@aktueltv.nl met in het onderwerp Tulp.

Winnende foto’s zullen op onze website geplaatst worden.

 

´Tulpen uit Istanbul´ brengt culturen samen

In de politiek wordt gesteggeld over het integratiebeleid en als gevolg daarvan is er binnenkort weer een nieuwe partij in de Tweede Kamer te verwachten. De meningen blijven verdeeld over hoe integratie moet verlopen. Volgens stichting Philomela is muziek een prachtig bindmiddel. Philomela  wil een geluid laten horen van respect, verdraagzaamheid, acceptatie en verbinding.

De Nederlandse mezzosopraan en tevens directeur van Stichting Philomela Merel Huizinga ontmoette de Turkse bariton Sinan Vural kennen tijdens de opera Les Mamelles de Tiresias van Poulenc. Het was beiden opgevallen hoe vaak mensen van verschillende culturen langs elkaar heen leven. ‘Met muziek kun je bruggen bouwen.’ 

Tijdens de voorstelling Tulpen uit Istanbul mixen de Nederlandse mezzospopraan Merel Huzinga en de Turkse bariton Sinan Vural op originele wijze Turkse en Westerse klassieke werken. Tulpen uit Istanbul is zowel een verassende ontdekkingstocht als een feest van herkenning. Onbekende oriëntaalse klanken worden afgewisseld met bekende liederen zoals de Turkse mars op de piano.

Vural zingt liederen van Turkse klassieke componisten als Ulvi Cemal Erkin en Ilhan Baran en van de Nederlandse componist Fons Merkies (tekst Pir Sultan Abdal). Huizinga neemt het westerse klassieke deel voor haar rekening met onder meer de Turkse Mars van Mozart en een lied uit Turkish Folk Poems van Theo Loevendie. Laatstgenoemde compositie is gebaseerd op Turkse volksgedichten.

Aan de voorstelling werken diverse musici mee. Kanako Inoue verzorgt de begeleiding op de piano en Emirhan Tuga neemt de klarinet voor haar rekening. Daarnaast speelt een Turks trio onder leiding van Mehmet Polat (luit en compositie) eigen composities en diverse stijlen muziek uit verschillende streken van Turkije. Polat wordt bijgestaan door Sinan Arat (Turkse fluit) en Zoumana Diarra (harpluit). Veelbelovend acteur Alkan Coklu presenteert de voorstelling.

Foto: Jean-Pierre Jans

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment.

scroll to top