16 augustus, 2018

Wilders vervolgd voor discriminatie

Advocaat Gerard Spong noemt Wilders’ vervolging een goede beslissing. De advocaat zei tegen het AD dat het te vroeg is om nu al over een straf te spreken. “Ze zullen hem niet in de gevangenis smijten, maar een leuk taakstrafje in een moskee zou mooi zijn.” DSDF, de landelijke liberale Turkse Federatie, is het hiermee eens en gaf vandaag bij monde van zijn voorzitter Nevzat Cingöz aan het besluit van de vervolging toe te juichen. Voorzitter Cingöz was een van de 6400 mensen, die aangifte deden tegen Wilders. Het was bijna normaal geworden dat haatzaaïende en discriminerende uitspraken gedaan werden aldus DSDF.  Veel mennen hadden geen hoop meer om naar de politie te gaan om aangifte te doen, want het had geen zin. De hoop is dat daar nu een kentering in komt.

Het Landelijk Beraad Marokkanen is blij dat Geert Wilders wordt vervolgd voor discriminatie. Advocaat Göran Sluiter van de stichting noemt de vervolging een belangrijk signaal aan mensen als Wilders dat niet alles zomaar gezegd kan worden.

Sluiter zegt blij te zijn dat het OM snel heeft gehandeld. Hij heeft er vertrouwen in dat Wilders wordt veroordeeld. Dat baseert hij onder meer op een uitspraak van de Hoge Raad eerder deze week in een vergelijkbare zaak. De raad besloot dat het gerechtshof opnieuw moet kijken naar de antihomo-uitspraken van de Amsterdamse politicus Delano Felter

Aissa Zanzen van de Samenwerkende organisaties van Marokkanen in Nederland zegt dat de vervolging van Wilders goed is voor het vertrouwen van Nederlandse Marokkanen in de rechtsstaat. Het geeft volgens hem aan dat niet alles gezegd kan worden en dat er een instantie is die ingrijpt als dat nodig is.  Reactie van Wilders zelf was er natuurlijk ook meteen. ‘ik zeg wat miljoenen denken’.

Onbegrijpelijk besluit OM mij te vervolgen. De elite wil de PVV een kopje kleiner maken. Gaat ze niet lukken. Nooit.

bron: nos, twitter

Reacties (1)

  • 192-168.top

    Laat hij doen.de taakstraf bij een van de Multiculturele organisatie uitvoeren.

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment.

scroll to top