18 juli, 2018

Wethouder Visser wil af van wifi in horeca

Adriaan Visser, de D66-wethouder in Rotterdam die over het horeca-beleid gaat, zou graag zien dat koffietenten hun wifi-verbinding uit de lucht halen. Op die manier moeten klanten weer aandacht krijgen voor elkaar en gesprekken opbloeien.

De wethouder retweette instemmend een foto van koffiezaak Filter in de Amerikaanse hoofdstad Washington waar klanten worden gewaarschuwd dat er geen wifi is:

“Nee, geen wifi. Dit is een plek om te praten, te lezen en koffie te drinken. Laat alsjeblieft je laptop in je tas en neem even pauze. Zeg hallo tegen degene die naast je zit. Emails kunnen wachten.”

Visser twittert ”Ok, ik kan het ook heel slecht laten, maar het zou wel een verademing zijn. Wie start in R’dam..?”

De foto stamt overigens uit 2012. De koffiezaak baarde opzien met de maatregel die op luid gejuich werd ontvangen maar er was ook kritiek. De eigenaar zou in werkelijkheid wifi verbannen om te voorkomen dat mensen te lang een tafel bezet houden.

Het argument is steeds dat de technologie als een soort digitale DDT alle contact tussen mensen doodt. Om dat tegen te gaan zijn er café’s die wel wifi aanbieden maar alle stopcontacten waar klanten bij kunnen verwijderen zodat de social killers niet opgeladen kunnen worden als ze eenmaal gedoofd zijn.

Koffiehuizen zijn niet alleen ontmoetingsplaatsen van mensen, ze brengen ook ideeën samen.

De oproep van wethouder Visser is overigens pikant. VVD-gemeenteraadslid Maarten van de Donk wijst er fijntjes op dat onder Visser net een nieuw meetsysteem is geïntroduceerd dat onder meer aan de hand van wifi-signalen meet hoe toeristen zich door de stad bewegen.

bron: joop.nl

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment.

scroll to top