17 augustus, 2018

Wethouder Karakus bedreigd

Een 47-jarige Rotterdammer is woensdag aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht de Rotterdamse PvdA-wethouder Hamit Karakus te hebben bedreigd met de dood. Dinsdagavond was bij de politie informatie binnengekomen dat de man van plan zou zijn de wethouder te laten doden.

Op basis van de ontvangen informatie besloot het Openbaar Ministerie de wethouder te laten beveiligen en de Rotterdammer aan te houden. De bedreiging zou voortkomen uit een langer lopend conflict dat de man over een pand zou hebben gehad en waarbij de wethouder vanuit de gemeente betrokken was geraakt. Na de arrestatie heeft de politie het huis van de man doorzocht.

Karakus is zelf niet bereikbaar voor commentaar. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, zelf ook vaak bedreigd, is geschokt en vindt het onacceptabel dat mensen met de dood worden bedreigd, laat zijn woordvoerder weten. Het gemeentebestuur zal op allerlei manieren de wethouder ondersteunen, zodat hij zijn functie kan blijven uitoefenen.

Meer op

http://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nieuws/rotterdammer-dreigde-wethouder-te-laten-doden.9163275.lynkx#.UoPfaDEe5ow.facebook

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment.

scroll to top