17 augustus, 2018

Vraagwijzer opent haar deuren met een festival

Er is een nieuwe Vraagwijzer geopend aan de Gerrit Sterkmanplein 1 te Rotterdam. Deze nieuwe Vraagwijzer, locatie Centrum, maakt kennis met de buurt met een ‘Doe het selfie!’ wijkfestival. Met dit festival wil de Vraagwijzer de wijk zelf activeren om dingen te doen en nogmaals onder de aandacht brengen waar mensen voor terecht kunnen bij de vraagwijzer. De verschillende activiteiten, die zijn georganiseerd van 24 t/m 26 oktober, waren gratis voor de aanwezigen.

Zo was er een voetbaltoernooi voor jongeren, een babyshower voor moeders in spe en een collegetour om ondernemers te stimuleren. Van een gezondheids- en fitcheck om gezondheid te onderstrepen tot financieel ganzenborden om spelenderwijs financiële problematiek bespreekbaar te maken. Verder kon men koekjes bakken en was er een wereldwijkbuffet, met allerlei verschillende gerechten.

Ook werd talent van zowel jong als oud en op verschillende vlakken aangespoord om zich te presenteren. Zo was er wereldmuziek, dansen, dichten, spoken word, een modeshow en straattheater.

De straattheatergroep Street Amazons is een Turkse groep, die de uithuwelijking van tienermeiden bespreekbaar wil maken door hun spel. Deze groep, bestaande uit meisjes en vrouwen, spelen het verdriet en problematiek dat uithuwelijking van jonge meiden met zich meebrengt.

Dit festival is gesponsord door De Binnenweg Rotterdam, Koekela, Woonstad Rotterdam, Taart t Ruth, Alliantie West-Kruiskade, 010 isn’t just a code en Kookpunt. De sponsors maakten het mogelijk dat alles kosteloos bleef voor de bewoners. Ook waren de medewerkers vrijwillig aanwezig tijdens het openingsweekend.

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment.

scroll to top