24 juni, 2018

Van Woerkom wil geen Ombudsman worden

Hij was omstreden vanwege uitspraken uit het verleden jegens Marokkanen. Toch overleefde zijn benoeming de vragen vanuit de Tweede Kamer. Nu staat ook zijn vertrekregeling bij werkgever ANWB ter discussie. Van Woerkom krijgt ruim 300.000 euro mee. Veel te veel, vindt FNV-voorzitter Ton Heerts. Hij eist dan ook dat Van Woerkom het bedrag inlevert.

Zelf begreep van Woerkom de ophef daarover niet. ‘De regeling is een privézaak,’ zei Van Woerkom. ‘Ik hoef niemand daarover te informeren, De ANWB krijgt geen cent overheidssubsidie. Het is een zelfstandig bedrijf met 4.300 werknemers en een miljard euro omzet per jaar. ‘

Kortom: Hij was onderwerp van het publieke debat. Guido van Woerkom werd het allemaal te veel. Vandaag liet hij Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg per bief weten af te zien van zijn benoeming tot ombudsman.

Een ombudsman, vindt Van Woerkom, moet boven elke vorm van twijfel verheven zijn. “Ik kan niet anders dan concluderen dat dit thans niet het geval is en dat het risico bestaat dat de werkzaamheden van de nationale ombudsman hierdoor negatief beïnvloed worden”, schrijft Van Woerkom aan Van Miltenburg.

bron: Trouw, Elsevier

 

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment.

scroll to top