18 juli, 2018

Van Woerkom geen Ombudsman wat betreft Marokkanen

Vanuit de Marokkaanse gemeenschap klinkt protest tegen de benoeming van Guido van Woerkom als de nieuwe nationale ombudsman. Marokkaanse organisaties vinden Van Woerkom niet geschikt vanwege een discriminerende uitspraak uit 2010.

Directeur Guido van Woerkom van de ANWB heeft liever niet dat zijn vrouw in een taxi stapt, want er zou ‘wel eens een Marokkaan achter het stuur kunnen zitten’. Van Woerkom was destijds een van de sprekers op het congres van de VNF.

De ANWB-directeur zou hebben gezegd dat zijn vrouw die 4000 kilometer per jaar rijdt minder belasting zou moeten betalen dan iemand die jaarlijks 100.000 kilometer aflegt. Iemand uit het publiek opperde dat Van Woerkoms vrouw dan beter geen auto kon bezitten en met taxi’s zou kunnen reizen, waarop Van Woerkom zijn gewraakte opmerking maakte. In een verklaring liet de ANWB destijds weten dat Van Woerkom ‘het verschil in kwaliteit van taxivervoer in Nederland aan de orde heeft willen stellen’. Onzin vindt de Marokkaans Nederlandse gemeenschap.

Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) roept daarom Tweede Kamerleden op dinsdag tegen de benoeming van Van Woerkom te stemmen.

bron: Elsevier

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment.

scroll to top