17 augustus, 2018

Twitter geblokkeerd in Turkije

Twitter is vlak voor middernacht in Turkije geblokkeerd. Ook al hebben twitter gebruikers al andere wegen gevonden om te kunnen blijven twitteren, lijkt het erop dar Erdogan zijn eerdere dreiging om Twitter af te sluiten als zij niet tweets verwijderen waarvan hij vindt dat ze zouden moeten worden verwijdert. Erdogan kondigde overigens zelf in een tweet aan de service te gaan sluiten.

“Son tweetleri alalim beyler, kaptiyoruz. “(Laten we de laatste tweets sturen, we sluiten de boel.)

Vlak daarna blokkeerde de Turkse overheid Twitter. Wat leidde tot een massale golf van internationale tweets, waaronder Neelie Kroes

“The Twitter ban in #Turkey is groundless, pointless, cowardly. Turkish people and intl community will see this as censorship. It is.” (Het Twitter-verbod in # Turkije is ongegrond, zinloos, laf. Turken en de internationale gemeenschap zullen dit zien als censuur. En dat is het ook.)

De Verenigde Staten van Amerika zullen hun reactie geven op de blokkade. Erdogan zegt al langer dat hij sociale media na de lokale verkiezingen op 30 maart aan banden wil leggen. Het interesseert hem naar eigen zeggen geen bal wat de internationale gemeenschap daar van vindt.

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment.

scroll to top