16 augustus, 2018

Turks Nederlandse studenten voorspellen fiasco met leenstelsel

De basisbeurs wordt afgeschaft en het leenstelsel komt er nu definitief. Dit baardde onder andere Turkse Nederlandse studenten van National Assembly of Turkish-Dutch Students tot grote zorgen.  

“De overheid is in volle overtuiging vóór het bezuinigen op onderwijs. Dat deze bezuinigingen zullen resulteren in een dalend aantal studenten weten we inmiddels allemaal al. Naast de harde cijfers zijn er ook constateringen die even hard zijn. 
Het onderwijs leert ons lezen, rekenen en schrijven. Maar dat niet alleen. Want het belangrijkste dat onderwijs men leert is het omgaan met andere mensen. Nu, vandaag, in deze moeilijke tijden waarin onmenselijke en onacceptabele handelingen in naam van wie of wat dan ook worden verricht zou de overheid juist extra moeten inzetten op het onderwijs. De energie die vrijkomt door het jonge bloed dat door de aderen van de studenten stroomt, zou benut moeten worden met het vergaren, verwerken en produceren van (nieuwe) kennis. Daar draait het immers toch om in de wetenschap?
 
We zouden ons niet bezig moeten houden met alleen het redden van het heden, maar juist met het opbouwen van de toekomst. En een echte toekomst bouw je op middels onderwijs. Vandaag is de dag van investeren en niet van bezuinigen. Tegenover de centen die vandaag worden bezuinigd, zijn er straks miljarden nodig om deze fouten recht te zetten.
 
Misschien zal het wel tevergeefs zijn, maar hierbij dan toch een laatste oproep richting de senatoren: Speel niet met het lot van de studenten, speel niet met de toekomst, laat dit niet uitlopen op een fiasco.”
Aldus voorzitter Yunus Alas van National Assembly of Turkish-Dutch Students.

 

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment.

scroll to top