16 juli, 2018

Turks filmfestival in Nederland ontvangt Turkse ster

Het Rode Tulp Film Festival (RTFF) ontvangt één van de vier Turkse parels, Filiz Akin op 31 mei in LantarenVenster in Rotterdam.

RTFF, dat plaatsvindt tussen 29 mei en 6 juni a.s., is een opkomend filmfestival dat zich richt op de Turkse film. Dit jaar belooft het filmfestival nog groter te worden door uitbreidingen naar Amsterdam en Eindhoven, met als uiteindelijke ambitie het grootste Turkse filmfestival van Europa te worden. Het is RTFF gelukt om de beroemde Turkse actrice Filiz Akin als eregast bij het festival te betrekken. De actrice zal tijdens het festival de Rode Tulp Oeuvreprijs uitgereikt krijgen door Fatma Girik, ook één van de vier Turkse parels!

Akin heeft in de jaren 60 en 70 grote bekendheid verworven tijdens het Yesilcam-tijdperk; de hoogtijdagen van de Turkse filmindustrie. De actrice begon in 1962 aan haar acteercarrière en vervulde in ruim 100 films de hoofdrol. Akin heeft de afgelopen 40 jaar vele prijzen in ontvangst genomen maar zal nu voor het eerst in ons land een award uitgereikt krijgen.

Voor meer informatie: www.rtff.nl

scroll to top