18 augustus, 2018

Turken niet meer nummer 1

Op 1 januari 2013 was Marokkaans voor het eerst de meest voorkomende tweede nationaliteit in Nederland. Dat blijkt uit cijfers die het CBS vandaag heeft gepubliceerd. De jaren daarvoor waren mensen met de Turkse tweede nationaliteit steeds de grootste groep. Op 1 januari 2014 waren er 1,3 miljoen mensen in Nederland die naast hun Nederlandse nationaliteit nog een andere paspoort mogen dragen.

320.782 van hen hebben zijn ‘Neder-Marokkanen’, terwijl het CBS 312.080 ‘Neder-Turken’ telde. Als het gaat om herkomst (geboorteland ouders) zijn er nog altijd meer mensen met Turkse herkomst (396.414) dan met Marokkaanse herkomst (374.996) in Nederland

In de cijfers worden alleen mensen meegeteld die in Nederland wonen en tenminste de Nederlandse nationaliteit hebben. De groepen met Turkse en Marokkaanse nationaliteit zijn veruit de grootste.

Het is voor het laatste dat het CBS cijfers over mensen met een dubbele nationaliteit publiceert. Vanaf 1 januari wordt in de persoonsregistratie van Nederland het hebben van een tweede nationaliteit niet meer geregistreerd. Het betekent niet dat mensen geen dubbele nationaliteit meer hebben, alleen dat de Nederlandse overheid het niet meer bijhoudt.

bron:RTLNieuws

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment.

scroll to top