16 augustus, 2018

Overheid wil jeugdwerkloosheid allochtone jongeren aanpakken

Dinsdag kondigde Asscher aan zich samen met minister Jet Bussemaker (Onderwijs) extra te richten op de bestrijding van de jeugdwerkloosheid onder migrantenjongeren. Die ligt met 24 procent een stuk hoger dan de 11 procent onder alle Nederlandse jongeren. Van de migrantenjongeren zonder diploma is zelfs 30 procent werkeloos.

Mirjam Sterk, die vandaag haar laatste dag heeft als ‘ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid’ adviseerde om de komende jaren extra aandacht te besteden aan werkloze migrantenjongeren.

Asscher: “We gaan nu de tweede fase in. Die eerste twee jaar waren echt bedoeld om de boel aan te jagen, om de partijen met elkaar in contact te brengen en te zorgen dat er bij gemeenten plannen kwamen. De komende twee jaar gaan we volle bak door.”

Er komt een “buurtgerichte aanpak” die al op lagere scholen begint. Speciaal voor de migrantenjeugd komen er projecten in Den Haag, Amsterdam, Eindhoven, Leeuwarden en Zaanstad. Daarnaast zijn er met honderd werkgevers afspraken gemaakt om de jongeren zo snel mogelijk aan het werk te krijgen.

bron: nu.nl, republiek alloctonie

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment.

scroll to top