20 augustus, 2018

Nee tegen etnische registratie in Rotterdam

NIDA, PvdA en SP voelen het Rotterdamse college aan de tand over etnische registratie, doelgroepenbeleid en etnisch profileren

“Er is geen relatie tussen etniciteit en criminaliteit.” concludeerde afgelopen maand een uitgebreid meerjarig onderzoek naar 680 Rotterdamse jongeren van het programma Politie en Wetenschap. Toch stuurt het nieuwe college (Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA) in het coalitieakkoord aan op (her-)introductie van doelgroepenbeleid als de ‘Antilianen- en Marokkanenaanpak’ en etnische registratie.

Leefbaar is altijd al voor etnisch registreren geweest, terwijl D66 voorheen hier fel tegen was. Oppositiepartijen NIDA, PvdA en SP voelen het college hierover nu met schriftelijke vragen aan de tand en roepen het college op tot een koerswijziging. “Foute analyses van problemen leiden tot foute oplossingen.” Aldus Nourdin El Ouali (NIDA).

Ook het etnisch profileren door politie bij het preventief fouilleren baart de oppositiepartijen grote zorgen. “Het is een schande dat je vanwege je huidskleur meer kans maakt op politiecontrole. Wij vragen het college om duidelijkheid hierover, deze praktijken te veroordelen en aan te pakken.” Aldus Nourdin.

bron: NIDA Rotterdam

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment.

scroll to top