18 juli, 2018

Multiculturele Burendag

Op 20 september begon de Burendag al in Ijsselmonde. Officieel is het op 21 september dit jaar, namelijk de vierde zaterdag in september. Met een vleugje Afrikaanse cultuur kwamen buurtbewoners en bewoners van AC Kreileroord bij elkaar om elkaar te leren kennen. Fysieke en mentale beperkingen waren geen obstakel om tot elkaar te komen en om samen te genieten.

Bezoekers konden genieten van hapjes, drankjes, verhalen vertellen, dansworkshops en djembe workshops. De multiculturele burendag werd georganiseerd door Stichting Middin en Stichting Pameijer.

‘Het is van belang dat verschillen tussen mensen er mogen zijn omdat deze verschillen (in bijv. afkomst, opleidingsniveau, huidskleur e.d.) ons op een mooie en unieke wijze aan elkaar kunnen verbinden. Daar is dan wel iets voor nodig. Elkaar vinden en daarna binden is iets dat van twee kanten dient te komen. Hierbij spelen communicatie, houding, bejegening, openheid en respect een grote rol. Maar… Onbekend maakt vaak onbemind. Om de drempel tussen verschillen te helpen verlagen organiseren St. Middin en St. Pameijer dit festival’ aldus Cindy Vos namens Stichting Middin.

Een verslag van deze multiculturele burendag is binnenkort te zien bij AktüelTV.

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment.

scroll to top