20 augustus, 2018

Kinderfeest Afrikaanderplein groot succes

Meer dan 250 kinderen uit de Afrikaanderbuurt vierden vandaag voor de tweede keer het internationaal Kinderfeest. Van origine is dit feest door Kemal Atatürk ingesteld in Turkije, maar sinds 2012 heeft deelgemeente Feijenoord, in navolging van UNESCO, het Kinderfeest ook officieel ingesteld.

De kinderen hebben geschilderd, maskers gemaakt, vlaggetjes en vliegers gemaakt, hun gezichten laten beschilderen, oud-Hollandse spelletjes gedaan en pannenkoeken, fruitsalades en een bakje maïs gegeten.

Volksdansgroep Elele, bestaande uit kinderen van 5 tot 13 jaar hebben hun eerste optreden van Turkse volksdans gegeven begeleid door trommel en fluit.

De internationale tv-zender TRT Turk zond live uit vanaf de feestelijkheden op het Afrikaanderplein.

Het internationaal Kinderfeest was een samenwerking van Vereniging DSB, DOCK, LCC ‘t Klooster, RNewt, SKVR, TOS, DUINDROP, Stichting Elele en AktüelTV.

Het thema dit jaar was vlinders. Vlinders zijn het symbool voor de campagne ‘Slaan is uit de tijd’. Dat is ook gelijk de boodschap van de dag, ga lief met elkaar om, leer elkaar kennen zodat er minder ruzie wordt gemaakt en kinderen samen leren genieten.

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment.

scroll to top