18 juli, 2018

Europese verkiezingscampagne begonnen

In de aanloop naar de Europese verkiezingen op 22 mei 2014 organiseerde Turkse Student Nederland in samenwerking met Vereniging DSB, Aktuel TV, Secimler.nl en Turks.nl op 17 april. Het was tegelijkertijd de aftrap voor de campagnes van de Turks Nederlandse kandidaten. De kandidaten, die om de stem van de Turks Nederlandse kiezer strijdden zijn: Kaya Turan Koçak (CDA), Adnan Tekin (Pvda), Güliz Tomruk-Kisi (GroenLinks) en Ali Osman Biçen (D66). Duygu Öztek, voorzitter van vereniging DSB vindt het belangrijk om dergelijke bijeenkomsten te organiseren. ‘We vinden het belangrijk dat kiezers een bewuste keuze maken op 22 mei en wij willen zo helpen om beter geïnformeerd te gaan stemmen.’

Het publiek was divers, studenten, landelijke politici en buurtbewoners kwamen om mee te doen aan de Prodemos Kennisquiz over de EU en het debat te volgen tussen de kandidaten. Onder leiding van Özgür Canel begon het debat met stellingen, maar al snel deed het publiek, zo’n 70 man, actief mee door vragen te stellen. De kwestie lidmaatschap Turkije aan de EU deed de bom barsten in de zaal. Kaya Turan Koçak van het CDA had moeite zijn partijstandpunt te verdedigen. Het CDA laat in zijn partijprogramma duidelijk weten geen voorstander te zijn van een Turkse lidmaatschap.

Melik Suayb Keskin van Turkse Student Nederland is erg blij met de opkomst en het debat. De studentenvereniging bestaat slechts een mand en dit was een succesvolle eerste bijeenkomst, die hopelijk ook de opkomst zal bevorderen.

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment.

scroll to top