22 juli, 2018

Column: Wie ben ik?

Leuk spelletje, maar ongetwijfeld heb je jezelf dat weleens afgevraagd. Ik bedoel niet het vergankelijke, maar wie ben jij in je wezen? Ik zal je zeggen wie ik ben.

Op mijn 25ste begon ik met een bewuste zoektocht naar het leven en mijn rol daarin. Ik heb veel gelezen over wat me aansprak. Inmiddels ben ik 29 jaar. En met de jaren voel ik ook echt meer wijsheid. Niet dat wijsheid noodzakelijker wijze met leeftijd komt, helaas. Maar goed. Ik kom steeds dichterbij bij de bewustwording van mijn eigen zelfbeeld. Mijn IK waar ik steeds zekerder over word. Dat wat mij bijzonder maakt, zeg maar. Daar mag ik, en jij, best voor uitkomen.

Ik ben Nederlands. En Turks. Ik voel me nauw verbonden met Amerika. Ik geloof in dromen. Ik hou van diversiteit. Ik ben een buitenbeentje. Ik voel me anders. En dat is ok. Ik heb lef. Ik overwin mijn angsten. Aanhanger van het YOLO-schap. Ik ga ervoor in het leven. Ik ben een vechter, ik ga mijn dromen achterna. Ben erg emotioneel. Heb veel empathie. Meer dan nodig waarschijnlijk… Ben gelover in de Liefde. Hou van creativiteit, van creëren. Hou van journeys. Geïnteresseerd in mode en alles wat ‘mooi’ is. Volgens mijzelf dan. Ik voorspel trends. Ik schrijf graag. Acteren laat mijn hart sneller kloppen. Katjes zijn mijn soulmates. Ben Manhattenaar geweest en in mijn dromen nog steeds. Ben trots op mijn ouders die van zoveel achterstand zich hebben ontwikkeld. Vroeger hielt ik niet van lezen, maar gaandeweg hou ik er steeds meer van. Ik hou van kennis vergaren. Ik ben nieuwsgierig. Ik hou van avontuur. Ik hou van zingen, ook al ben ik niet per se een nachtegaal. Ik identificeer me met pilates, omdat ik dat al jaren doe. Ik lach graag en uitbundig. Een van mijn grootste hobby’s is eten. Ik hou van eten. Lekker eten. Veelal Aziatische keukens. Ik ben tevreden en dankbaar. Die laatste twee heb ik moeten leren. En het is het beste, meest belonende wat je ooit kunt leren. Ik geef graag advies. Ongetwijfeld dat ik daarmee mensen irriteer, maar het is echt goed bedoelt. Ik ben behulpzaam. Als ik iemand kan helpen dan doe ik dat. Bijvoorbeeld met werk, met een huis vinden, met advies. Mijn idool is Oprah. Zij heeft mij veel geleerd. Haar eigen leven is al zo’n inspiratie. Ik ben hoopvol en positief. Deze kwaliteiten heb ik mezelf aangeleerd. Ik heb een groot doorzettingsvermogen. Daarin ben ik trots op mezelf. Maar daardoor heb ik ook dingen afgemaakt die niet per se bij mij pasten, zoals mijn studie politicologie. Ik luister graag naar andermans levensverhalen, omdat ik geloof dat ik van iedereen en alles wat kan leren. Ik ben gek op details. Vrienden koester ik. Daar investeer ik in en vind ik erg belangrijk. Ik omarm mensen gauw, figuurlijk dan. Ik vind mijn intuïtie belangrijk. Dat probeer ik meer te ontwikkelen. Meer op gevoel af te gaan. Ik leef met mijn hart, die steeds meer open is. Ik ben bewuster bezig met mijn gezondheid, omdat ik weet hoe het is als je het niet hebt. En dus hoe essentieel het is voor je leven. Ik ben niet meer bang voor de dood. Ik zie er schoonheid in. Ik geloof in het universum. Ik geloof in energie. Alles is energie. Ik ben bewust geworden van mijn gedachtes, omdat ik heb geleerd hoeveel invloed ze op je hebben. Daarom mediteer ik ook. Het doel is om steeds meer in het nu te leven. Genieten. In het nu. Genieten. Genieten. Genieten. Je leeft maar één keer dit leven, dat weet ik in ieder geval zeker.

Özüm Canel

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment.

scroll to top