22 juli, 2018

CIDI Respect Award voor Emre Ünver

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Rabinzaal in Den Haag reikte Barbara Barend, bestuurslid van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), woensdag de CIDI Respect Awards 2014 uit. De prijzen, in het leven geroepen voor mensen of organisaties die zich inzetten voor de strijd tegen antisemitisme, gingen dit jaar naar Emre Ünver en naar het project ‘Leer je Buren Kennen’ van de Liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam.

De winnaar van de juryprijs is Emre Ünver, voorzitter van Inspraakorgaan Turken in Nederland (IOT) en vicefractievoorzitter van de Amsterdamse PvdA. Ünver sprak zich afgelopen zomer duidelijk uit tegen het opkomende antisemitisme in Nederland tijdens het Gaza-conflict. Hij riep anderen op geen antisemitische uitingen te doen, ongeacht wat er in het Midden-Oosten gebeurt. Ünver was één van de ondertekenaars van de oproep ‘Geen excuus voor Jodenhaat’ die in augustus werd geplaatst in De Telegraaf. Dit was niet de eerste keer dat de Turkse Nederlander zich solidair toonde. Vorig jaar kwam hij al in actie naar aanleiding van antisemitische uitspraken van Arnhemse jongeren. Ünver reageerde toen direct en riep, als voorzitter van het IOT samen met het CIDI, politiek Den Haag op om grondig onderzoek te doen naar vooroordelen onder jongeren.

Het project ‘Leer je buren kennen’ ontving de publieksprijs.

De jury bestond uit Barbara Barend, CIDI-directeur Esther Voet, waarnemend voorzitter Ronnie Eisenmann en CIDI-researcher antisemitisme Guy Muller.

bron: jonet

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment.

scroll to top