25 juni, 2018

Angst om toekomst buurthuizen

De toekomst van buurthuizen is onzeker. Daarom zijn gebiedscommissie Feijenoord en bewoners bij elkaar gekomen om deze situatie te bespreken. Bewoners hebben de angst dat met het sluiten van deze gezamenlijke ruimtes de saamhorigheid en de cohesie verdwijnt. Ook weten ze niet waar alle jongeren en ouderen dan bij elkaar zouden moeten komen.

Eva Reekers, Procesmanager bij Gemeente Rotterdam, was aanwezig om vragen van bewoners te beantwoorden. Reekers zegt dat de gemeente ook niet precies weet wat er met de huizen gaat gebeuren, maar zegt ook dat ze ‘het budget niet hebben om alles te houden zoals het is’. Reekers vraagt bewoners vooral te ‘focussen op de activiteiten, die worden gehouden en niet op de fysieke gebouwen waar deze gehouden worden’.

Bewoners en vrijwilligers van buurthuis Oleander, wijkgebouw Brink en buurthuis Ravenest hielden hun pleidooi voor het behoud van de buurthuizen en wijkgebouwen en overhandigden handtekeningen aan de gebiedscommissie. Redouan Hida van Stichting Atlas “Het lot ligt in jullie handen.”

Voorzitter van de gebiedscommissie Nel Noël, benadrukt dat de commissie slechts een adviesgevende functie heeft naar de gemeente toe, maar steekt de bewoners een hart onder de riem door aan te geven dat ze, samen met de gehele commissie, de bewoners zal ondersteunen in deze kwestie.

Noël stelt aan het einde van de bijeenkomst voor om een brief met de noodkreet van de bewoners te versturen naar de Gemeente samen met de overhandigde handtekeningen. Tevens zal de gebiedscommissie de buurthuizen en wijkgebouwen nogmaals bezoeken. Beide voorstellen kregen unaniem bijval van de commissie.

Verslag Feyza Albayrak 2014

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment.

scroll to top