24 juni, 2018

Aanslag Parijs veroordeeld door Turks Nederlandse organisaties

Veroordelingen vanuit islamitische organisaties komen binnen.  Zoals Milli Görüs, NIF (Nederlands Islamtische Federatie), ISN (Islamtische Stichting Nederland).

“Hierbij veroordelen wij de terreuraanslag in Istanbul, waarbij politieman is omgekomen, en de aanslag van vandaag op de redactie van het satirisch weekblad Charlie Hebdo te Parijs, waarbij 12 mensen zijn omgekomen.Als Islamitisch Stichting Nederland beschouwen wij deze aanslagen als een aanslag tegen de gehele mensheid. Ons medeleven gaat uit naar de familieleden van de slachtoffers. Wij wensen hun veel sterkte en kracht om dit vreselijke verlies te verwerken.

Met oprechte deelneming,

Islamitische Stichting Nederland

“Waar een dergelijke aanslag ook vandaan komt, het dient veroordeeld en de daders dienen bestreden en bestraft te worden.Wij veroordelen deze aanslag dan ook en roepen iedereen op om juist nu toenadering te zoeken en niet toe te staan dat de daders onze saamhorigheid kunnen schaden. Wij wensen onze stellige overtuiging dat samenleven mogelijk is te benadrukken. Wij roepen iedereen dan ook op om niet toe te geven aan het geweld en met elkaar in gesprek te bijven op basis van wederzijds vertrouwen.

Bestuur federatie Milli Görüş Noord-Nederland

Bestuur Nederlandse Islamitische Federatie”

“De islamitische scholen zijn diep geschokt door de verschrikkelijke aanslag in Parijs, waarbij twaalf mensen zijn omgekomen.Onze oprechte deelneming gaat uit naar de familieleden en collega’s van de slachtoffers en wij wensen hen veel sterkte, kracht en geduld toe in deze moeilijke periode. Wij veroordelen deze aanslag op alle fronten en roepen iedereen op om juist nu toenadering te zoeken. Wij mogen niet toestaan dat deze aanslag onze saamhorigheid schade berokkent. Wij vragen iedereen om kalm en beheerst te blijven en niet toe te geven aan geweld en escalatie. Laten we met elkaar in gesprek blijven, op basis van wederzijds vertrouwen.

Yusuf Altuntaş, directeur ISBO

——————————————————————————————————————————————

“Als Islamitisch Stichting Nederland beschouwen wij deze aanslagen als een aanslag tegen de gehele mensheid. Ons medeleven gaat uit naar de familieleden van de slachtoffers. Wij wensen hun veel sterkte en kracht om dit vreselijke verlies te verwerken.

Met oprechte deelneming,

Islamitische Stichting Nederland”

Maar ook seculiere Turks Nederlandse organisaties veroordelen de aanslag.

DSDF voorzitter Nevzat Cingöz zegt in een verklaring dat de aanslag een aanval op de vrijheid van meningsuiting is. Niet alleen op schrijvers en journalisten, maar op een ieder die in vrede wil leven, met democratische rechten, vrije gedachten en vrije uitingen. Er is een gevaar dat moslims een collectieve schuld toegewezen krijgen en dat vergroot de kans op geweld jegens moslims. Hier moet men alert op zijn. “ Hollanda’da bulunduğumuz her yerde bir yandan terör amaçlı fanatik dini gruplara diğer yandan hortlayan Avrupa milliyetçiliğine, ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına karşı mücadele etmeliyiz. Bunun için köken ve inanç ayrımı yapmadan barış, demokrasi ve insan haklarını savunan kişi ve gruplarla birlikte bir demokrasi hattı oluşturmak gorevi önümüzde duruyor. Bunu başarmak zorundayız.”

Ook Turks Nederlandse Arbeidersvereniging HTIB veroordeelt en verafschuwt de aanval op journalisten in Parijs en roept iedereen op om hiertegen een actieve houding aan te nemen. Voorzitter Mustafa Ayranci noemt het “een laffe en verachtelijke aanval op vrijheid van pers en meningsuiting, gericht op iedereen die anders denkt. Het is bedoeld om de democratie teniet te doen en onze samenleving te ontwrichten. Het is provocatie.” Ayranci zegt dat het opvallend is dat deze aanval is gepleegd in een periode dat islamofobie en antisemitisme hoogtij vieren in Europa. Maar de raakvlakken tussen zowel radicaal moslimgroepen en extreemrechtse groepen is dat ze beiden andersdenkenden niet tolereren en met geweld de ander willen uitschakelen. Woorden en daden van deze groepen voeden elkaar tegen elkaar. “Wij moeten niet in deze val lopen! Als HTIB hebben wij alle verschillende groepen van verschillende achtergronden en ideologieën altijd gewaarschuwd en zullen we blijven doen.” HTIB verklaart op zeer korte termijn bij elkaar te komen met deze groepen om een plan van aanpak te bespreken. “Radicalisme, racisme en discriminatie krijgen geen kans.”

 

 

 

 

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment.

scroll to top